Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

недеља, 5. новембар 2017.

Основан Хришћанско демократски покрет (ХДП)

05. октобра 2017. године у Београду одржана је оснивачка скупштина Хришћанско демократског покрета (ХДП).  На скупштини су усвојени Статут и Програм и изабрано је руководство ове нове политичке организације. За председника ХДП изабран је Милош Вулић.
У обраћању присутнима на Скупштини Вулић је нагласио да се ХДП оснива ради очувања хришћанско демократских вредности и унапређивања услова за живот грађана који је заснован на слободи, правди и солидарности, тачније основним принципима хришћанске демократије. Председник је додао и да је импрератив  активизам и упознавање грађана Србије са идејама политике центра, која обухвата, како конзервативне политичке погледе, тако и оне либерално демократске и додао да је управо то величина једне такве политике.
Основни циљеви ХДП биће они попут подстицања демократизације друштва и развијања демократских процедура, очувања хришћанских вредности, заговарања евро-атланских интеграција уз одржавање традиционалних пријатељстава, пре свега јасно дефинисање спољне политике, развијање културе дијалога, толеранције и солидарности, као и међународна и регионална сарадње.
Истакнуто је да ће у наредном периоду ХДП разговарати са другим организацијама, институцијама, политичким партијама и покретима, као и да ће бити донете Стратегија спољне политике са нагласком придруживања Србије европској породици народа, као и Стратегија економске политике са нагласком на социјално тржишној привреди.

Нема коментара:

Постави коментар